Samisk delikatesse som serveres sammen med joikeopptreden på Jergul Astu /fjellstue i Karasjok. Må bestilles på: mail jergulas@online.no eller telefon +47 78 46 91 00 Sami delicacy served with yoik performance at Jergul Astu / mountain lodge in Karasjok. Must be booked in advance at mail jergulas@online.no or phone +47 78 46 91 00 Back to start
Continue readingArticles
Find MoreDelikatesse – Finnbiff
Skivet reinkjøtt med grønnsaker og potet Delikatesse – Bidos Samisk festrett med reinkjøtt og grønnsaker. Go back to start
Continue readingBugøynes Delikatesser – Bugøynes herkkuja – Bugøynes delicacies
Kongekrabbetallerken Kongekrabbe tilberedt med 3 ulike smaker. Skuldra og beina er steamet, noe er tilsatt urtesmør når det kommer ut av ovnen og noe serveres helt naturell. Fileten innerst mot kroppen steiker vi i panna før den glasseres i søt chilisaus. Det hele servers med litt salat, ris samt vår peppersaus og mangosalsa. …
Continue readingGuovdageaidnu/Kautokeino – Delikatesse
Bidos, også skrevet biđos eller biđus, er ei tradisjonell samisk kjøttsuppe med reinsdyrkjøtt og lite vann. Bidos er samenes nasjonalrett og benyttes som festmat. Ingrediensene er reinsdyrkjøtt fra lår eller bog, smør, hvetemel, gulrot, løk, potet, vann, salt og pepper. Legenden Karen Anna Bongo fra Kautokeino fikk hedersnavnet ”Madame Bongo” for sitt virke. Hennes spesialitet var Bidos servert …
Continue readingKárášjohka/Karasjok Delikatesse på Jergul/ Jergul’s delicacy
Fjellstua på Jergul inne på Finnmarksvidda serverer en fantastisk delikatesse. De kaller det en karbonade, men det fremstår mer som en fantastisk biff. Grovmalt kjøtt fra reinsdyr og elg. Kan serveres på brødskive, eller med potet. F. eks bakt potet. John Edvin Holmestrand ordner en skikkelig godbit hvis du stikker innom. (In memory. John Edvin gikk bort i 2018) …
Continue readingBåtsfjord – Delikatesse fra Båtsfjord / Delicacy from Båtsfjord
I et fiskevær på Finnmarkskysten forventer man å få seg et fiskemåltid man ikke glemmer så lett. På det lokale spisestedet i Båtsfjord får man servert friterte torsketunger, servert med poteter, revne gulrøtter og remulade. Du kommer til å huske måltidet som en gastronomisk opplevelse. Dra dit og prøv! In a fishing village on the coast of …
Continue readingKárášjohka/Karasjok – Delikatesse i Karasjok/Delicacy in Karasjok
For oss som mener vi er guormet mennesker og liker god mat. Hvis du besøker Karasjok skal du gå på Scandic hotellet og bestille deg en smørstekt Finnmarksrøye. Det er skikkelig godt. For us who believe we are gourmet people and like good food. If you visit Karasjok should visit at Scandic hotel and book yourself a …
Continue readingGuovdageaidnu – Kautokeino – Thons delikatesse/ Thons delicacy
Alle hotellkjøkken har sine spesialiteter, laget av lokale råvarar. I Kautokeino får du Pulled rein Burger. Langtidstekt reinsdyr fra vidda. Revet I tynne tråder Hjemmelaget Coleslaw, Frisk salat, Friterte poteter Hvitløksmajones og hjemmelaget barbequesaus. All hotel kitchen has its own specialties, made from local produce. In Kautokeino get Pulled reindeer Burger. Langtidstekt reindeer from the plateau. …
Continue readingGuovdageaidnu – Kautokeino – Delikatesse fra Kautokeino/ Delicacy from Kautokeino
I Finnmark har vi hatt en legende i nyere tid, Aslaug Klingan på Soluvuopmi fjellstue. Sammen med sin mann drev hun fjellstua inne på vidda en hel generasjon. Hun var fantastisk til å lage mat og serverte ofte en av sine spesialiteter; Kokt reintunge. Folk har i årevis stoppet på fjellstua ved RV 93 mellom Alta og Kautokeino for …
Continue readingMåsøy – Delikatesse på Arctic view, Havøysund.
Arctic view har en liten restaurant som serverer mat med høy kvalitet. Vi kan anbefale kokt laks. Arctic view has a small restaurant serving high quality food. We can recommend boiled salmon.
Continue readingPorsanger – Delikatesse fra Porsanger/ Delicacy from Porsanger
Her er en delikatesse du kan smake når du besøker Lakselv hotell. Kongekrabbe á la Svein Tore Nilsen. Husk å gi hotellet litt tid for å forsikre deg om at råvarene er på plass når du bestiller. Here is a delicacy you can taste when visiting Lakselv Hotel. King crab á la Svein Tore Nilsen. Remember to give the …
Continue readingNordkyn – Lebesby – Nordkyns delikatesse/ Nordkyn delicacy
Mange steder har sin lokal delikatesse. På Nordkyn er dette boknafisk servert på Nordkyn hotell. Hotelldirektørens ektemann fisker, tørker og tilbereder fisken. Da kan du få smake fisk som kommer rett inn fra Nordishavet. Many places have their local delicacy. Nordkyn this boknafisk served on Nordkyn hotel. Hotel Director husband fishes, dries and prepares fish. Then you …
Continue reading